Cart

No products in the cart.

Blog

  • Home

Antologia de lirică românească de la începuturi și până astăzi” de Christian W. Schenk

Antologia de lirică românească de la începuturi și până astăzi” de Christian W. Schenk

Antologia de lirică românească de la începuturi și până astăzi”, lucrarea publicată la editura Dionysos din Germania, sub traducerea lui Christian W. Schenk, a ajuns la cel de-al şaptelea volum. Această cea mai vastă culegere de nume mari ale poeziei româneşti din toate timpurile îl propune şi pe Constantin Marafet.
“Antologia de lirică românească de la începuturi și până astăzi”, vol. VII, a văzut lumina tiparului în octombrie 2023, fiind primită cu încântare de cunoscătorii fenomenului literar.
Liviu Antonesei, scriitor, cercetător, publicist ieşean, salută cu admiraţie această apariţie editorială de mare anvergură: “Iată, a apărut și ultimul volum din marea antologie de poezie românească în limba germană, realizată de poetul și traducătorul Christian Schenk. O mare realizare inclusiv prin dimensiuni – aproape 3000 de pagini, sute de autori de la cei dintâi ai limbii române și până la generația zisă doumiistă. Ultimul volum are 400 de pagini și, după structura consacrată din primul volum, cuprinde o introducere, textele traduse, note şi bio-bibliografiile autorilor incluși.”
Şi însuşi autorul face anumite precizări privind selecţia autorilor prezenţi în lucrarea sa: “Diversitatea este una din cerințele unei antologii, motiv pentru care, mai ales în volumele VI-VII, sunt mulți pe care nu i-am introdus. Foarte mulți dintre cei care scriu pentru critică, după modele de succes, lipsiți de originalitate (chiar talentați) nu-și aveau locul în paginile antologiei.”
Sunt exact 433 nume, printre care, iată, râmniceanul Constantin Marafet, singurul autor din localitate cuprins în paginile acestei antologii, a cărui activitate literară este arhicunoscută şi apreciată la nivel naţional, dar şi peste graniţe.
Este de menţionat compania selectă în care se află în această lucrare, începând cu primul volum până la cel de faţă, alături de nume incontestabile precum Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian, Horia Gârbea, Tristan Tzara, Emil Brumaru, Nichita Stănescu, Nina Cassian sau Horia Zilieru. Şi enumerarea poate continua în aceeaşi notă impresionantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Descoperă mai multe la Editura Rafet

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura