În căutarea firului Ariadnei și a perfecționării profesionale
Fiecare oraș are farmecul său. În luna februarie am pornit într-o călătorie prin labirintul mitologiei grecești alături de colega mea, Drăghiciu Adriana. Proiectul Erasmus+ 2024-1-RO01-KA121-SCH-0002006791 cordonat de doamna profesor, Josan Mona Violeta, vizează mai multe arii: schimburi de experiență între elevi și cursuri de perfecționare destinate cadrelor didactice precum: „Agenda 2030: ICT Tools for Sustainable Development” sau „There is an AI for That”, încurajând participarea la ateliere de lucru, colaborarea și gândirea creativă.
Cursul „Dezvoltarea durabilă cu ajutorul instrumentelor tehnologiei informaționale” a îmbinat: conceptul de dezvoltare durabilă care urmărește să satisfacă nevoile prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi, abilitățile practice pentru a dezvolta proiecte IT care să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, de la conceperea ideii până la implementare și evaluare, dar mai ales activitățile cuturale ( explorarea Muzeului Național de Arheologie și a Muzeului Acropole).
Primul pas pus pe tărâmul zeilor grecești m-a determinat să remarc maiestuioasa Atena, un oraș cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, ce oferă o mulțime de atracții turistice pentru toate gusturile. În fiecare zi, alături de coordonatoarea cursului din Atena, am învățat tehnici moderne aplicabile la clasă. Utilizarea instrumentelor noi în predare aduce numeroase beneficii, atât pentru elevi, cât și pentru profesori: îmbunătățirea experienței de învățare, creșterea implicării, a motivației și accesul la resurse variate. Este important ca profesorii să aleagă instrumentele potrivite în funcție de obiectivele de învățare, de nevoile elevilor și de resursele disponibile. De asemenea, este esențial să ofere instrucțiuni clare și suport tehnic elevilor pentru a utiliza eficient aceste instrumente. Schimbul de experiență a oferit profesorilor să observe, să învețe diverse metode de predare, strategii de evaluare și tehnici de gestionare a clasei. A existat șansa de a adopta metode inovatoare și de a le adapta la propriul context educațional.






